”Bunătatea este din ce în ce mai rară în ultima vreme. Oamenii buni la suflet sunt rari, pe cale de dispariție și tot ei sunt cei care suferă cel mai mult. Ei își oferă sufletul pe tavă, apoi rămân dezamăgiți de comportamentul celor din jur care nu răspund cu ”aceeași monedă”. Recunosc că încă am aceste așteptări la oamenii din jurul meu… da știu, sunt o naivă incurabilă care încă mai crede în povești cu happy-end.

Dar ce ne costă să fim buni? Doar așa ne-am născut…

Am început ”să cern” oamenii din jurul meu și aleg să mă împrietenesc sau să colaborez cu oameni pe care îi simt pe același calapod cu al meu: oameni buni, cu suflet care oferă și în care am încredere.

Se spune că oamenii vin în viața noastră exact atunci când avem nevoie de ei, de sfaturile lor, de ajutorul lor. Ei ne pot influența deciziile și acțiunile. Cu siguranță și noi am influențat, fără să știm, viața cuiva. Știți cum se spune ”Dumnezeu lucrează prin oameni”.

Societatea individualistă în care trăim ne obligă să luptăm zilnic pentru binele personal. Cursa spre fericirea personală ne orbește și uităm să ne bucurăm de lucrurile mici, uităm să ajutăm pe cei din jur, uităm ce înseamnă să încurajezi munca sau acțiunile altuia, uităm să fim buni. Concentrarea constantă pe sine ne duce spre prostul obicei de a crede că avem dreptate mereu, devenind ușor aroganți și superiori. Avem falsa senzație că toate ni se cuvin și că ”merităm”. Dar tu ai oferit, ca să poți primi?

Niciodată bunătatea sinceră nu așteaptă să fie provocată, implorată sau cerșită lingușitor pentru a acționa. Oferă pur și simplu un bine, și mai devreme sau mai târziu vei primi un bine, ca un boomerang. În plus, nu te costă nimic, este GRATIS!

Leave a Comment

© Copyright 2019 -    |   All Rights Reserved IGJTV   |     Designed by LeetWeb.