Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au programată, joi, o întâlnire crucială în București, la sediul Ministerului Energiei.

Joi 16.06.2022, la sediul Ministerului Energiei va avea loc Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Energiei, în care se vor purta discuțiile finale pe marginea Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG), privind decarbonizarea sectorului energetic.

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia vor să se asigure că ministrul Energiei, Virgil Popescu, va respecta câteva promisiuni față de liderii din CEO. Este vorba de anumite modificări aduse OUG, care vizează continuitatea activității grupurilor pe bază de cărbune până în momentul în care vor fi puse în funcțiune blocurile energeitice pe gaze naturale. De asemenea, se dorește acordarea venitului de completare pentru o perioadă de 4 ani, pentru angajații Complexului Energetic Oltenia.

Solicitările sindicatelor din CEO

Solicitările federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia sunt următoarele:

1) Eliminarea din texul ordonanței a expresiei (dezafectare ireversibilă)

2) Neînchiderea capacităților de producere a energiei pe bază de cărbune, decât în momentul funcționărilor centralelor pe gaz

3) Adaptarea O.U.G pe planul de restructurare al C.E.O, termenul de închidere 2032, nu 2030.

4) Funcționarea în regim de siguranță a S.E.N;  posibilitatea pornirii grupurilor oprite prin programul de decarbonizare, în situația unei crize energetice

5) Modificarea OUG referitoare la venitul de completare, astfel încât acesta să fie pe o perioadă de 4 ani, cu o valoare a salariului mediu pe toată durata celor 4 ani (nu ca până acum) și cu păstrarea condițiilor de grupă pe toată această perioadă.

6) Plăți compensatorii mult mai mari decât cele acordate în perioada anterioară.

Leave a Comment

© Copyright 2019 -    |   All Rights Reserved IGJTV   |     Designed by LeetWeb.