Alin Ion

Absolvent al Facultății de Filosofie și Jurnalism, am debutat ca jurnalist în anul 1998, la publicația „Ora Gorjului“. După doi ani, am fost cooptat în cadrul redacției din Târgu Jiu a ziarului regional „Gazeta de Sud“.
În anul 2002, am început o frumoasă colaborare la săptămânalul «Informația Gorjului“, unde am ocupat posturile de redactor șef adjunct și redactor șef. În paralel, am realizat, la Radio Târgu Jiu, emisiunea „Pisica neagră cu clopoței“, alături de Eugen Măruță, de care își amintesc și în prezent cei care se aflau sub tirul întrebărilor noastre. În anul 2004, am devenit reporter corespondent al publicației „Evenimentul Zilei“, condus în perioada respectivă de Cornel Nistorescu. A fost o perioadă cu multe împliniri profesionale, nu de puține ori articolele pe care le-am realizate au deschis prima pagină a ziarului. O situație interesantă a fost atunci când l-am dat în judecată pe celebrul baron Nicolae Mischie, pentru insultă și calomnie. În fața judecătorului, Mischie a fost nedumerit și revoltat de faptul că tot el este dat în judecată de mine, care scriu mereu articole critice despre el. Frumoase vremuri…
În 2009, colegii de la postul Antena 1 Târgu Jiu mi-au oferit, la Gala din anul respectiv, premiul „Cel mai bun jurnalist“.
Anul 2012 a însemnat numirea în postul de coordonator al redacției din Târgu Jiu a publicației „Adevărul de Seară“, care a aparținut de „Adevărul Holding“.
În același timp, am realizat, alături de Eugen Măruță, emisiunea „Întrebările zilei“ de la TV Sud, dar și emisiunea de reportaj de televiziune „La limita imposibilului“. Între anii 2014-2015, am fost redactor șef la TV Sud.
Din anul 2014 sunt redactor – corespondent la publicația „Adevărul“.
Timp de doi ani am fost moderatorul unei emisiuni la postul Gorj Tv, iar un an de zile am prezentat emisiunea „Pro și contra“ de la Radio Târgu Jiu.
Din toamna anului 2020, m-am alăturat proiectului Impact Tv, unde realizez emisiunea „Față în față“.

Leave a Comment

© Copyright 2019 -    |   All Rights Reserved IGJTV   |     Designed by LeetWeb.