Cât de privat este modul Incognito de la Google?

Scris de In aprilie 3, 2024

Google a convenit să șteargă miliarde de înregistrări și să respecte restricții privind urmărirea utilizatorilor, conform unui acord juridic propus, relatează BBC.

Conform acestui acord, Google va șterge miliarde de date colectate de la utilizatorii care navigau în mod privat, după ce a fost acuzat de încălcare a intimității acestora. Un proces colectiv intentat în SUA în 2020 a solicitat daune de 5 miliarde de dolari în acest sens.

Google a fost acuzat că a monitorizat activitatea utilizatorilor chiar și atunci când aceștia foloseau modul „Incognito” al browserului Chrome și alte browsere în mod privat. Deși a contestat acuzațiile, Google a acceptat să efectueze schimbări și să șteargă datele colectate, acordul având aplicabilitate și în afara Statelor Unite.

Deși modul Incognito ar fi trebuit să ofere un nivel crescut de confidențialitate, Google a recunoscut că totuși colectează datele utilizatorilor chiar și în aceste condiții.

Google a anunțat că testează o funcție pentru blocarea automată a cookie-urilor terților, care ajută la urmărirea activității utilizatorilor, pentru toți utilizatorii Chrome.

Compania a acceptat să șteargă „sute de miliarde” de înregistrări de date colectate din navigarea privată, într-o înțelegere care nu implică plata de daune. Cu toate acestea, Google rămâne implicată în procese intentate de persoane fizice pentru încălcarea confidențialității.

Etichetă ca

Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă