Ce se întâmplă cu Google Play Store?

Scris de In aprilie 16, 2024

În luna decembrie, Epic Games a câștigat un proces antitrust împotriva gigantului tech. Un juriu a decis că Google controlează ilegal facturarea în aplicații și distribuția acestora pe dispozitivele Android, și că a practicat anticoncurențial cu anumite companii de jocuri și producători de dispozitive.

La acea vreme, consecințele victoriei Epic împotriva Google nu erau clare, deoarece măsurile de remediere nu fuseseră încă stabilite. Creatorul Fortnite a prezentat acum o propunere de injuncțiune permanentă împotriva Google, detaliind cererile sale.

Propunerea de injuncțiune se axează pe trei puncte de bază, după cum a subliniat Epic într-o postare pe blog. În primul rând, Epic consideră că Google ar trebui să permită utilizatorilor să descarce aplicații de oriunde doresc, fără restricții. De asemenea, susține că utilizatorii ar trebui să poată adăuga aplicații pe dispozitivele Android la fel de ușor precum o fac de pe un computer – din orice magazin de aplicații sau de pe web.

Epic vrea să împiedice Google să descurajeze descărcarea aplicațiilor de pe web (cu excepția cazului în care este vorba despre malware). De asemenea, dorește să oprească Google să colaboreze cu operatorii de telefonie și producătorii de telefoane pentru a limita opțiunile utilizatorilor în ceea ce privește descărcarea aplicațiilor. Printre altele, Epic dorește ca restricțiile privind magazinele de aplicații preinstalate să fie eliminate. Astfel, dacă cererile sunt aprobate, este posibil să vedem telefoane Android preinstalate cu Epic Games Store în viitor.

În al doilea rând, Epic Games afirmă că Google ar trebui să permită dezvoltatorilor și utilizatorilor libertatea de a alege cum oferă și plătesc achizițiile în aplicație, „fără taxe și restricții anticoncurențiale”. Consideră că Google ar trebui să permită dezvoltatorilor să includă linkuri din aplicațiile lor către site-uri web, unde aceștia ar putea oferi reduceri, evitând astfel comisioanele Google pentru plățile în aplicații facilitate prin Play Store.

Epic a inițiat bătălia legală cu Google (și Apple) în 2020, arătând jucătorilor de Fortnite mobile că pot economisi bani cumpărând moneda V-bucks direct de la Epic. În cadrul cererilor propuse, Google ar fi împiedicat să încerce să prevină opțiunile alternative de plată prin programe de conformitate precum User Choice Billing.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă

Prezentare Curent