Samsung- lider de piață la vânzarea de telefoane

Scris de In aprilie 17, 2024

Samsung a surprins industria tehnologică detronându-l pe Apple din poziția de lider în vânzările de telefoane mobile la nivel global, după o scădere semnificativă în cifrele de vânzare ale gigantului american.

Această schimbare reprezintă un revenire spectaculoasă pentru compania sud-coreeană, care a dominat piața smartphone-urilor timp de 12 ani până la sfârșitul anului 2023. În primele trei luni ale acestui an, Samsung a atins o cotă de piață de 20.8%, depășindu-l pe Apple, care a înregistrat doar 17.3%, conform datelor IDC.

În ciuda creșterii de 8% a pieței globale de smartphone-uri în primul trimestru, care a atins 289.4 milioane de unități, Apple a avut de înfruntat dificultăți, în special pe piața din China. Vânzările de iPhone-uri au scăzut la 50.1 milioane de unități în acest trimestru, față de 55.4 milioane în aceeași perioadă a anului precedent, fiind cea mai semnificativă scădere înregistrată de Apple încă de la perturbările lanțului de aprovizionare cauzate de lockdown-urile COVID-19 din 2022.

În China, concurența locală din partea Xiaomi și Huawei a exercitat presiune asupra Apple, iar guvernul chinez a impus restricții asupra dispozitivelor produse de companiile străine în instituțiile guvernamentale, afectând astfel prezența Apple în cea mai mare piață de consum din lume.

Samsung și-a lansat cele mai recente modele de top, seria S24, la începutul anului, contribuind la creșterea vânzărilor. Compania a pus accentul pe caracteristicile de inteligență artificială, precum traducerea automată a apelurilor telefonice și software-ul de editare video, pentru a promova seria S24. Aceste inovații au atras atenția consumatorilor și au consolidat poziția Samsung în fruntea pieței.

Piața smartphone-urilor rămâne extrem de competitivă, cu Xiaomi ocupând locul trei, având o cotă de piață de 14.1% în primul trimestru. În timp ce Samsung își întărește poziția cu inovații bazate pe inteligență artificială, se așteaptă ca Apple să dezvăluie mai multe detalii despre propriile sale capacități de AI la conferința pentru dezvoltatori din iunie. Acest lucru vine după ce s-a raportat că Apple a renunțat la eforturile de a construi propriul său autoturism electric, concentrându-se asupra dezvoltării AI.

Această competiție pentru supremație nu reflectă doar importanța inovațiilor tehnologice, ci și capacitatea companiilor de a se adapta la schimbările rapide din preferințele consumatorilor și dinamica pieței globale. Samsung a demonstrat că poate reveni în forță, în timp ce Apple rămâne un jucător dominant în segmentul de vârf al pieței, cu vânzări de iPhone care continuă să fie produsul său cel mai important, susținând o valoare de piață de 2.7 trilioane de dolari. Această luptă strânsă între giganții tehnologici promite să aducă evoluții interesante în tehnologia mobilă în viitor.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă

Prezentare Curent