Peștișani-aici e „Acasă la Brâncuși”

Scris de In martie 19, 2024

 Acasă la Brâncuși. Un singur loc se poate identifica cu pământul pe care marele sculptor a pășit pentru prima dată-comuna Peștișani, sat Hobița. Magia locului atrage mii de turiști la Peștișani, mai exact la Casa Muzeu Constantin Brâncuși. Un loc încărcat de poveste, de istorie dar și de mister, o oază de liniște și inspirație care te poartă înapoi în timp, dezvăluindu-ți universul artistic al titanului de la Hobița.
 Peștișani, stațiune turistică de interes local, te va surprinde cu o varietate de atracții naturale. Admiră priveliștile spectaculoase de la lacurile de acumulare Clocotiș și Vâja, explorează rezervația naturală Piatra Boroștenilor și respiră aerul curat al muntelui în Masivul Vâlcan.
 Pe lângă frumusețile locului îți dăm și alte câteva motive să rămâi o vreme la Peștișani. Anual sunt organizate evenimente culturale la care vin mii de oameni de pretutindeni-Festivalul RomânIA Autentică-Hobița când celebrăm cămașa cu altiță-în preajma zilei de 24 iunie, Turneul Internațional Stradivarius, o experiență muzicală unică în curtea Casei Muzeu Constantin Brâncuși-la începutul lunii iulie, Festivalul de Artă-Film în Sat fondat de actorul Cuzin Toma-prima săptămână din august sau Festivalul Sarmalelor și Piftiilor Radu Ciobanu-o sărbătoare a gastronomiei locale-primul weekend din octombrie.
Prețuiesc tradițiile și promovează autenticul românesc. Hai să îi cunoaștem-Acasă la Brâncuși, la Peștișani.

Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *



Continuați citirea

Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă

Prezentare Curent