TikTok a fost interzis în mai multe țări

Scris de In martie 19, 2024

TikTok, platforma de socializare în continuă creștere, se confruntă cu interdicții din partea mai multor țări, pe fondul îngrijorărilor legate de securitatea datelor și de confidențialitate. Recent, Statele Unite au făcut un pas important către interzicerea TikTok-ului pe teritoriul lor, odată ce Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care cere ByteDance, compania-mamă a TikTok, să vândă platforma. În caz contrar, riscul este reprezentat de o interdicție totală a TikTok-ului în Statele Unite.

Îngrijorările privind securitatea aplicației au fost exprimate și de alte țări. Recent, Australia a interzis utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale, în timp ce în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă și Australia – cunoscute sub numele de „Five Eyes” – au fost luate măsuri împotriva platformei, din temeri că datele ar putea fi colectate de pe dispozitivele guvernamentale.

ByteDance, în schimb, respinge acuzațiile și susține că datele utilizatorilor nu sunt împărtășite cu guvernul chinez. Mai mult, compania a dezvoltat un proiect de stocare a datelor utilizatorilor americani în Texas, care ar urma să îi plaseze în afara razei de acțiune a Chinei.

Situația a devenit un subiect sensibil și în Europa. Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE au interzis utilizarea TikTok pe dispozitivele personalului lor din motive de securitate cibernetică, iar alte țări precum Franța, Estonia, Belgia și Danemarca au luat măsuri similare sau se pregătesc să o facă. În plus, Norvegia și Olanda au interzis TikTok pe dispozitivele guvernamentale, invocând riscuri pentru securitatea națională și sugestii de implicare a unor țări precum Rusia și China în aceste probleme.

 


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Continuați citirea

Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă