ALERTA!!! 41.92 % din produsele ce fac obiectul alertelor online din UE sunt contrafacute !

Scris de In aprilie 27, 2024

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale, InfoCons vine in sprijinul consumatorilor prin Aplicatia Globala InfoCons cu Alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene si cu o noua functionalitate, aceea de a putea cauta in sectiunea Alerte produsele contrafacute prin inserarea unui cuvant cheie in sectiunea dedicata cautarii !

Ca exemplu sunt produse din gama de : imbracaminte , incaltaminte , cosmetice , parfumuri , jucarii, componente electronice ,  etc.

Produs: Parfum

Denumire : CHANCE

Marcă : Chanel

Descrierea produsului : 100 ml de apă roz de toaletă .

Descrierea ambalajului :  Produsul este distribuit într-o sticlă de sticlă, cu duză de pulverizare încorporată și un capac transparent din plastic, ambalat într-o cutie de carton și a fost, de asemenea, vândut online.

Tip de risc :  Riscuri pentru sănătate/altele

Descrierea riscului:  Produsul este contrafăcut și nu dispune de evaluarea obligatorie a siguranței sănătății umane. Prin urmare, atunci când este utilizat ca concediu pe produs, ar putea duce la efecte adverse asupra sănătății.

conform Safety Gate

 

Produs: Pantaloni pentru copii

Marcă : LACOSTE

Descrierea produsului :  Pantaloni sport pentru copii, destinate copiilor cu vârsta de până la 14 ani. Pe piciorul stâng există un model brodat al unui crocodil și inscripția „LACOSTE”.

Tip de risc  : Leziuni

Descrierea riscului Dispoziții legale (la nivelul UE) și standarde europene în raport cu care produsul a fost testat și nu s-a conformat Cordonul din zona taliei poate deveni prins în timpul diferitelor activități ale copilului, provocând, eventual, răniri.

conform Safety Gate

 

Produs: Pantaloni pentru copii

Marcă : MAYORAL

Descrierea produsului Pantaloni sport pentru copii cu o bandă din piele maro atașată pe piciorul stâng al pantalonilor cu inscripția „Băieți primari”, cu cordoane în zona taliei. Inscripțiile „SINCE 1941, MAYORAL, BOYS colecție confort & DURABILITATE” sunt vizibile pe etichetă.

Tip de risc :  Leziuni

Descrierea riscului :  Dispoziții legale (la nivelul UE) și standarde europene în raport cu care produsul a fost testat și nu s-a conformat Cordonul din zona taliei poate fi prins în timpul diferitelor activități ale copiilor, provocând leziuni.

conform Safety Gate

 

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeana , InfoCons pune la dispozitia consumatorilor Aplicatia Gratuita InfoCons . Prin descarcarea aplicatiei de pe App Store , Google Play sau App Gallery , consumatorii au acces direct si transparent la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic si insotite de detalii precum :

– denumire produs ;

– tara vizata ;

– gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intra alerta in vigoare ;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei ;

Produsele ce fac obiectul celor peste 780 alerte rapide prezinta riscuri de : ștrangulare, rani, sufocare, electrocutare, aparitia anumitor boli sau alergii, incendiu etc.

  1. Statistica privind tarile care au emis aceste alerte:

– Tarile care au emis cele mai multe alerte sunt : Italia cu 17.69 % din totalul alertelor emise, urmata de Suedia cu 16.15 % si Germania cu 11.41 %.

– La polul opus tarile care au emis cele mai putine alerte sunt : Spania si Croatia cu 0.12 % din totalul alertelor emise si Slovacia si Letonia cu 0.25 %.

 

  1. Statistica privind tarile de provenienta a produselor ce au facut obiectul alertelor emis:

Republica Populara Chineza este tara de provenienta  cu ponderea cea mai mare,respectiv  47.17 % din totalul tarilor de provenienta, urmata de Italia cu 10.12 % si Germania cu 6.41 %.

Sunt si produse ce au facut obiectul alertelor unde nu a putut fi identificata tara de provenienta, ponderea acestora fiind de 11.92 % .

La polul opus sunt tari din care provind produsele ce au facut obiectul alertelor cu o ponderea ce mai mica de 0.12 % dintre care amintim : Africa de Sus, Austria, Brazilia, Bulgaria, Chile, Elvetia, ESTONIA, Finlanda, Grecia, Hong Kong, Letonia, Mauritia , Mexic, Nigeria, Portugalia , Taiwan, Tunisia si Ucraina.

 

  1. Statistica privind produsele care au fost identificate ca fiind contrafacute:

– 41.92 % din produsele ce au facut obiectul alertelor sunt contrafacute;

– Pentru 57.30 % din produse ce au facut obiectul alertelor nu a fost identificat daca sunt sau nu contrafacute;

– Iar 0.76 % nu sunt contrafacute.

 

  1. Statistica dupa tipul de risc al produselor ce au facut obiectul alertelor

Din punctul de vedere al riscului produselor contrafacute cel  chimic reprezinta ponderea cea mai mare pe care au au produsele ce au facut obiectul alertelor, cu o pondere de 49.48 % , urmat de riscul de leziuni cu 18.58 % si riscul asupra mediului cu 15.76 % .

La polul opus ponderea cea mai mica privind gradul de risc o reprezinta riscul de asfixiere si vatamarea auzului cu 0.12 %.

Din punctul de vedere al tipului de alerta, 89.61 % din alertele emise sunt incadrate la Risc Grav .

 

  1. Statistica privind categoriile produselor ce au facut obiectul alertelor:

Produsele cosmetice reprezinta cea mai mare categorie de produse care fac obiectul alertelor, respectiv 22.30 % din totalul categoriilor, urmate de jucarii cu 15.89 % si aparatele si echipamentele electrice cu 14.23 %.

Aplicația Globală InfoCons a fost premiată anul trecut (26 Aprilie 2023) cu diploma de excelență sub egida World Intellectual Property Organization ( WIPO )  și  recunoscută drept unica soluție inovatoare , care vine în sprijinul cetățenilor în calitatea lor de consumatori cu informații despre peste 3.500.000 de produse agroalimentare , cosmetice , electrice și electrocasnice.

 

https://infocons.ro/aplicatia-infocons/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=Newsletter-1202055-20240425&utm_campaign=Alerta+de+Ziua+Mondiala+a+Proprietatii+Intelectuale+%21%C2%A0+41.92+%25+din+produsele+ce+fac+obiectul+alertelor+rapide+ale+Uniunii+Europene+sunt+contrafacute+%21&referer=infocons-home


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă

Prezentare Curent