Constantin Brâncuși-67 de ani de la ”nașterea în veșnicie”

Scris de In martie 17, 2024

Sâmbătă, la Mănăstirea Lainici, a fost organizată slujba de pomenire a marelui sculptor Constantin Brâncuși. Acest eveniment se organizează în fiecare an la 16 martie, anul acesta împlinindu-se 67 de ani de la trecerea în neființă a acestuia. Slujba a fost oficiată de un sobor de 7 preoți în frunte cu starețul Mănăstirii Lainici, Ioachiam Pîrvulescu.

Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani a participat la slujba de pomenire a marelui sculptor Constantin Brâncuși. Zeci de persoane au asistat în biserică la acest moment, fiind prezenți și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, Cristi Rujan, senator PSD și Claudiu Manta, deputat PSD. De asemenea, slujba de pomenire a putut fi ascultată și în curtea Mănăstirii Lainici.

În cuvântul său starețul Mănăstirii Lainici, Ioachim Pîrvulescu a ținut să spună că pe 16 martie 1957 ”Constantin Brâncuși s-a născut în veșnicie, iar prin opera sa a spiritualizat materia”.

În premieră, la finalul întâlnirii, Cosmin Pigui primarul comunei Peștișani a vorbit despre două dintre proiectele pe care dorește să le implementeze cu fonduri europene la Hobița-Un centru de Tineret aflat în proximitatea Casei Muzeu Constantin Brâncuși și un centru de rezidențe artistice care să găzduiască săli de expoziție dar și spații pentru ca anual să se poată desfășura aici diverse tabere tematice pe mai multe segmente artistice.

La buna organizare a acestui moment și-au adus contribuția Primăria și Consiliul Local Peștișani, Fundația Culturală ”Casa Brâncuși-Hobița”, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă