Creatorul ”Dragon Ball” Akira Toriyama a decedat

Scris de In martie 9, 2024

Decesul artistului

Creatorul seriei de benzi desenate japoneze(manga) Akira Toriyama a decedat la vârsta de 68 de ani.Akira Toriyama a suferit un hematom subdural acut, un tip de hemoragie în apropierea creierului, a anunţat vineri studioul său.

Viața și cariera

Toryama a fost născut în Nagoya, Japonia, în 1955, şi a pătruns în lumea benzilor desenate la începutul anilor 1980 cu „Dr. Slump”, care spune povestea unei fetiţe robot  Arale şi a creatorului ei om de ştiinţă.
Seria de benzi desenate „Dragon Ball” a debutat în 1984.

„Dragon Ball”

„Dragon Ball” este unul dintre cele mai bine vândute titluri de benzi desenate din toate timpurile. Acesta a devenit cunoscut pentru prima dată în 1984.Cu un succes uriaș, conceptul creat de Toriyama a generat ulterior numeroase serii anime, filme și jocuri video.De asemenea ,,Dragon Ball” a fost una din cele mai mari surse de inspirație pentru viitori artiști, atât din Japonia cât şi din întreaga lume, omagii ale seriei fiind prezente în toate formele de entertainment , media sau artă.

Moștenirea

Cu multă mândrie şi durere în suflet putem spune că ,,Dragon Ball” a fost şi rămâne desenul animat al copilăriei noastre şi generații întregi vor spune la fel.
Nu doar fanii spun asta, mulţi dintre creatorii altor manga cum ar fi Naruto, One Piece , One Punch Man, au distribuit mesaje de condoleanţe şi regret pentru moartea lui Toriyama, mulţi artişti declarând că ,,Dragon Ball,, i-a inspirat să creeze propria poveste şi numind-ul pe Akira Toriyama ,,sensei”.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă