Fabrica Ford din Craiova va produce primul autoturism electric

Scris de In martie 29, 2024

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a dezvăluit marți că la uzina Ford din Craiova se pregătește producția primului autoturism electric.

Ministrul a subliniat evoluția semnificativă a achizițiilor de mașini electrice în România, menționând că în 2016 au fost achiziționate doar 39 de unități, în timp ce în 2023 acest număr a depășit 11.000. Fechet a evidențiat, de asemenea, eforturile autorităților în promovarea vehiculelor electrice, precizând că până în prezent au fost finanțate peste 38.000 de autoturisme pur electrice, iar această bonificație a fost un factor important în decizia consumatorilor români.

Ministrul Fechet a încheiat prin exprimarea încrederii sale că următoarea sa achiziție de mașină ar putea fi un model Ford, subliniind astfel încrederea sa în potențialul și calitatea produselor fabricate în România.

 

 

„În România, la fabrica Ford, se va produce în curând primul autoturism electric. Este o veste extraordinară pentru mediu, este o veste extraordinară pentru calitatea aerului din România şi este o veste extraordinară, sunt convins, pentru economia românească în general. Asta nu înseamnă doar un aer mai curat, asta nu înseamnă că o să avem mai puţine noxe în atmosferă, dar asta înseamnă că banii pe care îi punem la dispoziţie, sumele cu care finanţăm programul Rabla Plus, vor rămâne în România. Este extrem de important ca aceşti bani să nu plece peste hotare, de multe ori, fie că finanţăm panouri fotovoltaice, fie că finanţăm autovehicule electrice, constatăm că de multe ori banii nu rămân nici în România şi nici măcar în Europa”-a anunţat Mircea Fechet, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la fabrica Ford Otosan Craiova.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă