Instagram introduce funcția de protecție împotriva nudității

Scris de In aprilie 15, 2024

Instagram a anunțat că va introduce noi măsuri pentru a proteja adolescenții și a combate șantajul sexual, inclusiv o funcție care va blura automat nuditatea din imaginile trimise în mesajele directe între utilizatori. Această decizie vine ca răspuns la îngrijorările crescânde legate de exploatarea sexuală online și la solicitările pentru mai multe instrumente de protecție pentru tineri.

Instagram va implementa aceste noi funcționalități ca parte a eforturilor sale de combatere a escrocheriilor sexuale și a altor forme de abuz de imagine. Escrocii se folosesc adesea de mesajele directe pentru a solicita imagini intime și pentru a șantaja victimele pentru bani sau favoruri sexuale.

Astfel, începând în curând, Instagram va introduce o funcție de protecție împotriva nudității în mesajele directe, care va estompa automat imaginile ce conțin nuditate. Această măsură nu doar protejează utilizatorii de nuditatea neașteptată, ci îi descurajează și pe escroci să trimită astfel de imagini în încercarea de a-i manipula pe ceilalți să facă același lucru.

Funcția va fi activată implicit pentru utilizatorii sub 18 ani și va fi disponibilă ca opțiune pentru adulți, care vor primi o notificare încurajându-i să o activeze. Imaginile cu nuditate vor fi blurate, iar utilizatorii vor avea opțiunea de a le vizualiza. De asemenea, aceștia vor putea bloca expeditorul și raporta conversația în cazul unor situații nepotrivite.

Pentru a descuraja trimiterea de imagini sensibile, Instagram va expedia un mesaj către utilizatorii care încearcă să trimită astfel de conținut, amintindu-le să fie prudenți și oferindu-le posibilitatea de a anula trimiterea. Compania va continua să dezvolte tehnologii pentru identificarea și eliminarea conturilor implicate în escrocherii sexuale, iar în prezent testează modalități de limitare a accesului acestora la paginile adolescenților.

Aceste măsuri vin în contextul în care companiile de social media, inclusiv Instagram, sunt tot mai criticate pentru lipsa de acțiune în protejarea tinerilor împotriva abuzului online. Instagram, împreună cu compania-mamă Meta, își reafirmă angajamentul de a lua măsuri împotriva acestor practici și de a crea un mediu online sigur și protejat pentru toți utilizatorii săi.

 


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă

Prezentare Curent