Lucrări de decolmatare la Crușeț

Scris de In iunie 18, 2024

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută, în această perioadă, lucrarea ,,Decolmatare pârâu Văluța, la Crușeț, zona Marinești, județul Gorj”.
Precipitațiile abundente, căzute în ultimii ani, au determinat viituri repetate și semnificative pe pârâul Văluța, antrenând material aluvionar, afectând proprietățile cetățenilor riverani cursului de apă.
Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Văluța, comuna  Crușeț, la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă.
Scopul principal al lucrării îl reprezintă:
punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă;
asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari;
diminuarea efectelor negative asupra mediului.
Lucrarea se execută în albia minoră a pârâului Văluța, pe o lungime de 1.3 km, realizându-se mecanizat, în procesul de producție fiind folosite 2 excavatoare pe șenile din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu.
Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă.
Soluțiile tehnice aplicate nu induc modificări ale echilibrului ecologic, ci din contră, după punerea în funcțiune a lucrărilor de regularizare, se pun bazele revenirii în cadrul natural.

Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă