Cum să te protejezi împotriva furtului de date de pe telefonul mobil?

Scris de In aprilie 18, 2024

În epoca actuală, telefonul mobil este dotat cu o gamă variată de funcționalități, dar din păcate, acestea pot fi și o sursă de colectare a datelor personale.

Smartphone-urile au devenit o sursă de informații valoroase pentru cei interesați de datele personale, însă există măsuri pe care le poți lua pentru a limita accesul la aceste date și pentru a-ți proteja intimitatea.

Există anumite aspecte ale telefonului tău la care aplicațiile trebuie să solicite permisiunea pentru acces. De exemplu, o aplicație nu poate accesa camera telefonului fără permisiunea ta prealabilă și același lucru se aplică și pentru microfon sau fișierele tale.

Unele aplicații preinstalate pe telefonul tău pot avea permisiuni pe care poți dori să le revoci, sau poți acorda permisiuni nedorite aplicațiilor pe care le-ai instalat fără să acorzi prea multă atenție.

Pentru a gestiona aceste permisiuni, poți accesa Setări > Securitate și Confidențialitate > Confidențialitate > Manager de permisiuni.

Începând cu Android 12, telefoanele vin cu o funcție numită Tablou de Confidențialitate, care oferă informații detaliate despre permisiunile acordate aplicațiilor și frecvența accesului acestora.

Pentru a accesa acest tablou, poți merge la Setări > Securitate și Confidențialitate > Confidențialitate > Tablou de Confidențialitate.

Atunci când configurezi un dispozitiv Android, este important să fii atent la întrebările pe care ți le adresează Google în legătură cu colectarea de informații personale. Poți opta să limitezi această colectare accesând Setări > Securitate și Confidențialitate > Confidențialitate > Controlul Activității.

Multe aplicații pe care le folosim în mod frecvent au tendința de a colecta date în fundal, chiar și atunci când nu sunt în uz. Este recomandat să treci în revistă aplicațiile pe care nu le mai folosești și să le dezinstalezi pentru a limita expunerea la riscuri de securitate și de confidențialitate.

În plus, poți verifica permisiunile unei aplicații direct în Play Store înainte de a o instala, astfel încât să poți evita instalarea unor aplicații nedorite și să protejezi datele tale personale încă de la început.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Continuați citirea

Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă