Magistrații resping cererea de arest preventiv pentru Răzvan Dodoacă în cazul luptelor de câini

Scris de In februarie 9, 2024

În cursul zilei de miercuri, magistrații de la Tribunalul Gorj au respins cererea procurorilor de a emite un mandat de arest preventiv pentru Răzvan Dodoacă din Târgu-Jiu, fiul afaceriștilor Lidia și Gabriel Dodoacă, proprietarii unui spațiu comercial în Piața Centrală. Răzvan Dodoacă este subiectul unei investigații penale pentru organizarea de lupte între câini, pregătirea acestora în acest scop și participarea la astfel de lupte, precum și pentru cruzime față de animale. Judecătorii au decis să aplice măsura controlului judiciar timp de 60 de zile atât lui Răzvan Dodoacă, cât și altor doi tineri din județul Mehedinți, Constantin Văidianu și Emil Stoica, care sunt cercetați pentru aceleași infracțiuni.

Cu două săptămâni în urmă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj a comunicat că polițiștii din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor Gorj au efectuat 23 de percheziții domiciliare în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara, Timiș și Argeș, în cadrul unei anchete penale privind cruzimea față de animale și organizarea și participarea la lupte de câini. Au fost efectuate descinderi la locuințele unor bărbați cunoscuți în zonă pentru creșterea câinilor de rasă.

„În perchezițiilor, au fost constatate 9 infracțiuni de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților. De asemenea, au fost descoperite și ridicate pentru continuarea cercetărilor 82 de telefoane mobile, 22 de laptop-uri, 7 tablete, 7 carduri de memorie, 23 memory-stick, un HDD, o unitate PC și un DVD. Au mai descoperite o cameră de filmat, un disc de memorie, 46 de carnete de sănătate, 39 de carnete de performanță, 45 de cărți de origine română, 9 pașapoarte pentru animale de companie, 36 de microcipuri sigilate, 105 cartușe de vânătoare, produse farmaceutice destinate dopajului canin, precum și alte obiecte ce au legătură cu infracțiunile cercetate”- a transmis IPJ Gorj.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă