Propunerea de închidere a supermarketurilor în weekend stârnește controverse

Scris de In martie 25, 2024

O propunere de închidere a supermarketurilor în weekend a declanșat o dezbatere intensă între marii și micii comercianți. Conform acestei propuneri, toate magazinele alimentare ar urma să fie închise în weekend, dar doar pentru jumătate de zi. Inițial, s-a sugerat ca hipermarketurile să fie complet închise sâmbăta și duminica, însă această măsură a stârnit numeroase controverse în rândul comercianților, iar acum se reevaluează.

Marii comercianți susțin că o astfel de măsură ar putea conduce la reducerea numărului de angajați. Pe de altă parte, micii comercianți consideră că oamenii se vor adapta la un nou program de funcționare al magazinelor. George Bădescu, director executiv la Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), a exprimat opinia că această abordare ar trebui să fie echilibrată pentru a îndeplini nevoile și dorințele tuturor părților implicate.

De cealaltă parte, Feliciu Paraschiv, vicepreședinte al Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii, a subliniat că efectele asupra vânzărilor nu ar trebui să fie atât de dramatice, deoarece volumul de mărfuri vândute sâmbăta după-amiaza și duminica după-amiaza ar putea fi compensat de vânzările din alte momente ale săptămânii.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend, argumentând că timpul liber al oamenilor este cel din weekend, iar închiderea magazinelor ar putea perturba obiceiurile acestora. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a declarat că a solicitat analiza propunerii de închidere a supermarketurilor în weekend pentru a evalua impactul acesteia.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă