România este ținta atacurilor hackerilor ruși

Scris de In aprilie 1, 2024

România se află în vizorul hackerilor ruși, conform declarațiilor directorului Dan Cîmpean de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Acesta a subliniat că, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, atacurile cibernetice din partea unor grupări pro-ruse sau direct legate de Kremlin au devenit aproape permanente, afectând nu doar România, ci și majoritatea țărilor europene. Avertizând că aceste atacuri vor continua și în viitorul apropiat, expertul a menționat că zilnic sunt detectate aproximativ 30.000 de evenimente relevante și câteva sute de atacuri directe, unele chiar anunțate în avans de către atacatori.

Atacurile recente au vizat diverse sectoare, inclusiv bănci, sectorul energetic, patru aeroporturi și instituții ale statului, printre care și Directoratul. Dan Cîmpean a subliniat că infrastructurile vulnerabile pot fi vizate, exemplificând cu cazul în care hackerii au oprit pompele de apă din România în 2023. În plus, a menționat că atacurile asupra conturilor de social media s-au intensificat pentru multiple categorii profesionale sau sociale.

Expertul a avertizat că există un risc semnificativ ca aceste atacuri să continue și în perioada următoare, inclusiv în timpul alegerilor europene. El a evidențiat eforturile de cooperare între experții din România și cei la nivelul Uniunii Europene și partenerii strategici din lumea democratică pentru contracararea acestor amenințări cibernetice.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Continuați citirea

Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă