Gărgărița armă împotriva dăunatorilor din grădină

Scris de In aprilie 22, 2024

Poate nu este prima dată cand ai auzit de buburuze in grădină, însa trebuie să știi că acestea sunt o metodă eficientă de a ține dăunatorii sub control.

Practic, buburuzele (Coccinella septempunctata) sunt niște prădători care se hrănesc cu… dăunatorii din grădină.

Buburuza, cunoscută și sub numele de gărgăriță, este prezentă în grădini sub diverse denumiri populare. Englezii o numesc „pasarea doamnei”, rușii o numesc „vaca domnului”, iar germanii o numesc „gândacul fericirii”.

Această creatură se găsește în special în grădini unde există o sursă abundentă de hrană, formată în principal din afide, dar se hrănește și cu insecte mai mici decât ea, cum ar fi acarieni, păianjeni, musculițe de seră și păduchi testoși. În primăvară, imediat după topirea zăpezii și începerea încălzirii, buburuza începe să se hrănească cu diferite ouă de insecte.

O buburuza poate consuma până la 60-70 de afide într-o zi, iar pe toată durata vieții sale de un an (ciclul vieții se termină după depunerea ouălor), poate consuma până la 4000 de afide. În stadiul de larvă, se hrănește cu 600 până la 900 de afide.

Păsările sau alți prădători nu o preferă, deoarece, atunci când este amenințată, buburuza emană din glandele sale un lichid galben, urât mirositor, cu un gust îngrozitor.

Din păcate, tratamentele chimice cu insecticide pentru diverse boli și dăunători distrug sau îndepărtează aceste minunate insecte din grădini.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *



Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă

Prezentare Curent