Internet de la Revolut. Cum este posibil acest lucru?

Scris de In martie 26, 2024

Revolut își propune să se transforme într-un operator de telefonie neconvențional. Din 25 martie, compania va introduce servicii eSIM, permițând astfel românilor să aibă acces la internet în timpul vacanțelor în afara Uniunii Europene fără a se confrunta cu taxe de roaming neașteptate sau întreruperi de conexiune. Această inovație va permite clienților să rămână conectați la internet în străinătate și să utilizeze datele mobile pentru diverse aplicații, inclusiv cele de chat, nu doar pentru aplicația Revolut. Revolut nu va oferi servicii de voce și SMS-uri.

Clienții Revolut din România cu telefoane compatibile cu eSIM-ul vor putea să își activeze acest serviciu pe telefonul mobil începând cu data de 25 martie 2024, indiferent de tipul de plan pe care îl au. Prin utilizarea eSIM-ului, utilizatorii pot accesa datele mobile oriunde călătoresc, fără necesitatea unui SIM fizic și fără a consuma datele mobile incluse în abonamentul lor de telefonie mobilă.

Utilizatorii Ultra vor beneficia de un nou avantaj, inclus în planul lor, constând în 3 GB de date mobile valabile la nivel global, reînnoite lunar. Ceilalți clienți pot achiziționa date suplimentare, iar cei din categoria Standard vor plăti 107 lei pentru 3 GB, în timp ce cei din categoria Ultra vor avea această sumă inclusă gratuit.

Revolut este una dintre cele mai populare aplicații financiare din România, având aproape 3,6 milioane de utilizatori în țară. Conform lui Elyas Sadou, director de produs în cadrul Revolut, noul serviciu va oferi oportunități de conectare rapidă și ușoară la internet, indiferent de locație, și va permite partajarea instantanee a experiențelor de călătorie cu prietenii și familia.

Serviciul este realizat în colaborare cu 1Global, un partener al Revolut. În Uniunea Europeană, consumatorii beneficiază de legislația „roam like at home”, care interzice taxarea suplimentară pentru utilizarea rețelelor locale de telefonie, conform normelor comunitare. Astfel, noul serviciu este deosebit de util pentru cei care călătoresc în afara UE, în țări precum Marea Britanie, Statele Unite, Turcia, Egipt, Tunisia, Maroc sau în destinații exotice.

Inițial folosită în special pentru schimburi valutare și plăți cu cardul în străinătate, aplicația Revolut a evoluat și oferă acum funcționalități diverse, inclusiv posibilitatea de a lua credite, tranzacționa acțiuni sau metale prețioase, cumpăra criptomonede sau rezerva zboruri și vacanțe.

Revolut, supranumită „Amazonul finanțelor”, are peste 40 de milioane de clienți la nivel global și peste 500.000 de clienți de afaceri. În UE, compania este autorizată de Banca Centrală a Lituaniei și de Banca Centrală Europeană. Deși a înregistrat o creștere semnificativă a valorii sale în anii precedenți, evaluarea acțiunilor a scăzut în 2023, conform The Guardian, de la 33 de miliarde de dolari la 18 miliarde de dolari.


Opiniile cititorului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.Câmpurile necesare sunt marcate *Radio Impact

Top Songs of All Time

Traficul curent

Titlu

Artistă